onsdag, januari 02, 2008

2008!

Nytt år och nya utmaningar.

I år har jag tänkt att utvecklingskurvan ska fortsätta på samma sätt som den gjort under 2006 och 2007. Från att MTB var en del av multisportandet under 2006 är den nu den absoluta huvudsporten. 2007 var egentligen första året då det satsades och jag åkte runt på alla tävlingarna i svenska långloppscupen. Det var egentligen först i början av 2007 som träningen intensifierades och strukturerades på ett vettigt sätt. Resultaten av träningen motsvarade i princip mina förväntningar och jag hade framförallt en problemfri och jämn säsong. Jag har publicerat en del rapporter från olika tävlingar på Malmö Terrängcyklisters hemsida som du kan hitta här: http://www.malmoterrangcyklister.se/includes/index-content.asp, http://www.malmoterrangcyklister.se/includes/turarkiv/arkiv-content-maj07.asp, http://www.malmoterrangcyklister.se/includes/turarkiv/arkiv-content-juni07.asp

Resultatmässigt 2007 så blev det en delad 7:e plats i långloppscupen med två 5:e platser som bästa resultat. Jag hade hoppats att komma på pallen en gång men en vurpa och punktering på Lida Loop då jag låg 2:a på sista varvet satte stopp för den målsättningen. Utvecklingsmässigt gick det bra första halvan av säsongen men sedan stagnerade jag och det var inte förrän på träningarna i november och december som jag kände att farten kom och framförallt uthålligheten utvecklades. Flera långa och relativt hårda distanspass har gett utdelning känns det som.

Inför 2008 så hoppas jag lyfta mig ett snäpp till och ta den efterlängtade pallplatsen och samtidigt hamna topp-5 i totalsammanställningen. Det finns ett gäng på 3-4 som blir mycket svåra att rå på samtidigt som Janne Jakobson flyttar upp i H40 (3:a i H30 på MTB SM 2007) och samtidigt satsar på MTB fullt ut.

Jag kommer att köra ungefär samma tävlingar som i fjol vilket innebär alla tävlingarna i LL (långlopps)-cupen, de flesta tävlingarna i Dust Cup (Danmark, http://www.dustcup.dk/) samt tävlingarna i SydMTB (http://www.sydmtb.se/). Ev kan det också bli en och annan landsvägstävling om tid och lust finns.

Inga kommentarer: