tisdag, april 14, 2009

Nya cykeln invigd


Så har då äntligen den nya teamcykeln kommit och både monterats ihop och hunnit invigas på ett distanspass. Kortfattat så känns den riktigt bra, måtten är perfekta, den är både styv och rapp och allt har funkat klockrent.

Förutom den uppenbara skillnaden att ramen är helt ny så är den enda egentliga förändringen gentemot cykeln i fjol att jag i år kör med 2 klingor istället för 3. Med en 42/30-utväxling så ska de flesta förhållanden klaras av och med det nya vevpartiet får jag en bättre kedjelinje, kan använda hela kassetten tillsammans med storklingan, får lägre vikt (drygt 600 g för komplett vevparti är inte illa! + använder SRAM Red framväxel) samt slipper ev strul med nedväxling till lillklingan som jag haft vid några tillfällen tidigare. Premiärturen visade att det var bara i medvinden på asfalten som 42-11-utväxlingen inte riktigt räckte till.

Annars är det inte mycket spännande att nämna om träningen sedan DustCup: 3-4 pass intervaller tillsammans med 1 pass distans och 1 pass återhämtning har varit modellen och så blir det även denna veckan. Just denna veckan ska bli riktigt intensiv på träningsfronten med 5 intervallpass och ett distanspass eftersom nästa vecka innehåller 3 tävlingsdagar i och med DustCup avd 2 på onsdagen och sen Kattegattstouren lör+sön. Då blir det mest återhämtningspass eller väckningspass där emellan.

Inga kommentarer: