torsdag, juni 16, 2011

För saktaHotCup Avd 3, årets andra pallplats hittills.

Efter ytterligare ett långt uppehåll i bloggandet kan det vara på plats med en lite uppdatering och några racerapporter. Även om jag kört flera lopp är det egentligen inte mycket som hänt sedan sist och känslan att det känns lite tyngre än förr är dominerande: Farten, klippet i backarna och framförallt återhämtningen är sämre. Sen att ”ungdomarna” runt omkring mig kör fortare och fortare hjälper inte känslan.


Sportson Cup i Klåveröd 23/4: På en väldigt teknisk bana i Klåveröd sken solen och temperaturen var en bit över 20 grader. Nico var favorit men Jerry, Stefan och jag hade tänkt ge honom en match. För mig höll det ett varv, sen tappade jag sakta på den tekniska banan och jag hade dessutom problem med att kedjan hoppade av och fastnade. Facit blev en 4:e plats men det var ett bra lopp på en bra bana. Synd att jag inte gillar rötter bara…


HotCup Avd 2 i Hareskoven 27/4: Återigen en fin dag för MTB men kroppen var inte riktigt pigg. Kände mig seg i starten och fick släppa först Stefan och sedan Jerry på andra varvet. Kom inte riktigt igång alls och fick dessutom släppa ett par H40-åkare förbi mig på de första varven. Facit blev 15:e totalt och 7:e i H40. Inget vidare…


DustCup Avd 2 i Store Dyrehave 4/5: Kanske årets sämsta lopp med kassa förberedelser. Precis hemkommen från Moskva hann jag med nöd och näppe köra från flygplatsen och komma fram 10 min innan start, dvs ingen uppvärmning eller andra förberedelser. Jag var dessutom omotiverad och ställde mig sist i startboxen. Därmed hamnade jag långt bak i starten. Men vädret var bra och likaså banan. Planen var att försöka ha så kul som möjligt eftersom jag visste att resultatet inte skulle bli så bra och det lyckades jag nog med. Tyvärr så fick jag både kedjehaveri och råkade ut för tvärstopp vid en varvning på sista varvet, vilket gjorde att jag tappade min grupp och troligen också minst 5 placeringar. Facit blev en 32:e plats sammanlagt och 8:e plats i H40. Tiden var ingen höjdare utan jag var t ex 2 min efter Stefan som kom på en stark 3:dje plats.


DustCup Avd 3 den 11/5 missade jag p g a tjänsteresa men den var tydligen ingen höjdare utan hade massor av grusväg och var allmänt tråkig.


HotCup Avd 3 i Tisvilde 18/5: 2:e plats i H40 (andra pallplatsen i år) och 5:e totalt. Kanske årets bästa lopp hittills? Släppte Jerry och Stefan direkt och tog mitt eget tempo. Kom sedan ifatt dom igen på andra varvet där även Lars Eghoff satt med och kunde relativt enkelt hänga på. Stefan tappade vi då han hade problem med sitt nystansade bakdäck. På näst sista varvet drar Jerry ifrån men vi kommer ifatt honom strax efter varvningen. Han hade missat att det var 80 min och inte 75 minuter vi skulle köra… På sista varvet rycker Lars och jag tar återigen mitt eget tempo, vilket räcker för att köra ifrån Jerry med några sekunder.


DustCup Avd 4 i Tisvilde den 25/5: Lite mer taggad denna gången tack vare bra resultat veckan innan gjorde att jag satt med fint första varvet med Keld, Lars E, Jerry och Nico. Men när vi kommer till ett lerparti kör Nico in i mig så att jag får tvärstopp och tappar 10-15 sek till gruppen. I ett parti senare hindrar en dansk mig och jag får återigen hoppa av och tappar 5-10 sek till. Nu har jag för långt fram för att gasa ikapp utan jag beslutar mig istället för att köra mitt eget lopp. Det funkar OK och jag kör om folk de sista varven. Facit blev 4:a i H40 och 19:e totalt. Keld vurpar på slutet och jag är mindre än halvminuten efter honom i mål. Dock är jag nästan 2 minuter efter Nico och Jerry och det är lite mer än vad som är bra. Totalt sett ändå ett OK race.


DustCup Avd 5 i Geels Skov den 15/6: Denna banan var den mest tekniska jag kört alla kategorier. Massor av rötter och det gick upp och ner hela tiden. Kul bana men inget som passar mig, speciellt inte när trycket i benen inte riktigt finns där eftersom man inte sprätter upp för backarna direkt och det kostar tid. Jag kom iväg hyggligt i starten men tappar placeringar i de tekniska partierna. Dessutom kör min grupp fel i slutet av första varvet (många andra gör det också) och samvetsgrann som jag är kör jag tillbaka och tappar där en knapp minut. Många andra valde att gena, vilket märktes på andra varvet då jag körde om massor av betydligt långsammare cyklister. I mål är jag 11:a i H40 och 38:a totalt, årets sämsta resultat och i klass med Avd 2, dock nu på en bana som passar mig illa.


Summa summarum så känns det lite ”gubbaktigt” just nu. Omgivningen blir snabbare och snabbare och själv går det långsammare och återhämtningen tar längre och längre tid. I mina bästa stunder är jag lika bra som de två senaste åren men jag har fler dagar då benen är sega och farten låg. Och att det går att vara över 50 och snabb visar ju Benny Andersson och Mads Bödker som fortfarande slår i princip alla H40-cyklister.


Nu är det fokus på ”toppningsträning” de kommande dagarna för att trötta ut mig ordentligt så att jag om möjligt kan få en liten topp till Ränneslättsturen den 3/7, årets första långlopp. Den tävlingen ser jag fram emot även om förväntningarna är ganska låga. Men med lite eländigt väder och underlag (regn och lera) kanske resultatet kan bli OK och skulle det bli fint och varmt väder får jag försöka njuta av loppet istället.