torsdag, september 02, 2010

Inte bäst men ändå överst på pallen



Målsättningen i helgen att slå mina konkurrenter som delade förstaplatsen inför sista HotCup-deltävlingen lyckades till 100%. Sen kanske jag inte ska vara så nöjd med placeringen i själva racet där jag inte lyckades bättre än en 6:e plats i H40. Dock var motståndet det allra bästa med samtliga danska toppcyklister i H40-klassen närvarande. Och tittar vi på faktumet att jag bara var ca minuten efter 2:an över de dryga 2 timmarna så måste jag se det som ett bra resultat.

Jag började loppet lite avvaktande och låg långt bak i gruppen med de värsta konkurrenterna (Mike Young och Carsten Christiansson). In på andra varvet (av 5) sprack gruppen upp två gubbar framför mig och eftersom det var ett långt parti teknisk single track kom jag inte om förrän efter en bra stund och då hade jag ca 100 meter upp till gruppen framför. Jag pressade på i mitt eget tempo och var i princip ifatt efter ett varv. Då ökar gruppen farten och jag tappar igen. Jag bestämmer mig dock för att köra mitt eget tempo och inte gå på rött för mycket. In på tredje varvet kommer jag ifatt Jens Tousgaard som jag normalt bruka slå och jag ser samtidigt Mike Young ytterligare en bit framför. Jens och jag får till ett bra samarbete med fin fart och är ifatt Mike ut på det fjärde varvet. Vi håller ihop under det fjärde varvet men det är Jens och jag som står för dragjobbet så antingen är Mike trött eller så köra han taktiskt. Ut på sista varvet gasar Jens och jag på och Mike släpper. Dock så kommer han ifatt igen då vi stoppas upp av varvningar under ett långt tekniskt parti. Jens rycker igen och vi får en liten lucka. Upp på den enda riktiga backen på varvet så får jag inte i lillklingan eftersom framväxeln vridit sig tidigare och jag tvingas därför hoppa av när det börjar rassla ordentligt. Jag tappar ca 10 sek på Jens och Mike kommer om mig. Nu var det bara att gasa och ganska snabbt kom jag ifatt och förbi Mike, men Jens tar jag inte in mycket på. Dessutom fastnar kedjan ibland p g a den sneda framväxeln och jag får ta det lite lugnt i de mest stökiga partierna. Väl i mål så visade sig som sagt att prestationen bara räckte till en 6:e plats. Men, jag bara var 10 sek efter Keld som Jens hade passerat på slutet och bara ca minuten efter 2:an och 3:an, så tidsmässigt var det ett riktigt bra lopp.

På lördag är det dags för Bockstensturen men eftersom jag har dragit på mig en infektion i kroppen som jag började känna av i måndags blir det med all sannolikhet ingen tävling för mig. 4 timmar tävling när inte kroppen är 100%-ig är ingen höjdare, utan då är det bättre att kurera sig till SM. Jag hade verkligen sett fram emot Bockstensturen och med bra väder och bra form kunde det bli riktigt skoj så det känns riktigt surt…