söndag, april 27, 2008

Igår gick det undan!

Första långpasset på 3 månader blev en snabb historia. Med Stefan Methander på hjulet så avverkades de 9 milen ner runt Sjöbo på 4.02, en tid som jag tror är den snabbaste som rundan har körts på hittills. Det har börjat torka upp ordentligt nu vilket gjorde att farten kunde hållas hyfsat hög hela tiden och eftersom både pauserna och väntan på Stefan blev korta och rundan blev strulfri så blev tiden bra.

Kroppen känns fortfarande OK även om träningsvärken från fredagens bodypump-pass satt i benen (och överkroppen...) men inte ens på slutet kändes benen onormalt trötta. Det är dock en bit kvar till formen jag hade i januari, men annat är inte att vänta efter bara en dryg veckas träning efter uppehållet.

Idag planerar jag 2-3 timmar lugn landsväg och imorgon måndag är det Stockholmsresa och vila som gäller.

tisdag, april 22, 2008

Första passen

Inte nog med att jag nu kan börja träna igen, våren har dessutom kommit på allvar med sol och över 10 grader i snart en vecka. Helt plötsligt är allt på topp igen!!

Mina symptom har minskat något, troligen dels tack vare att allergimedicinen och nässprayen verkar mer och mer och dels tack vare den mentala effekten i och med att jag nu i princip är friskförklarad och kan börja träna igen. Dock har inte huvudvärken och det halsonda helt försvunnit ännu. Med tanke på att vi börjar komma in i den värsta delen av pollensäsongen nu så får jag nog räkna med att symptomen håller sig kvar ett tag till, men jag mår i alla fall inte sämre av att vara ute och träna i skogen.

Kroppen har svarat bra på de första passen och förutom en väldigt hög puls på 95% långa stunder har ben och övrig kropp mått bra. Förhoppningsvis var den höga pulsen ett tecken på att kroppen är ovan vid ansträngning och igår när jag körde 4X10 min tröskelintervaller på MTB'n så låg pulsen på normala 85-90% och det kändes riktigt bra.

Ikväll blir det 3-4 tim distans med Robban på MTB'n och efter ytterligare ett intervallpass på torsdag på räsern planerar jag att köra den långa Sjöbo-rundan till helgen. Det blir det första tillfället att se hur mycket jag tappat under mitt uppehåll och första riktiga distanspasset på mer än 3 månader. Det ska bli riktigt skoj!

torsdag, april 17, 2008

Tydligen är jag inte sjuk!

Idag fick jag reda på provsvaren från de omfattande proverna som togs och det fanns ingenting som talade för att jag har något virus eller en bakteriell infektion i kroppen, utan alla värdena var normala. Däremot visade testerna att jag är känslig för björkpollen och allt talar för att det är det som ligger bakom mina nuvarande symptom och som utlöstes av den initiala virusinfektionen.

Tyvärr har inte allergimedicinen som jag tagit nu under två veckor hjälpt ännu, så jag ska därför försöka med ett annat preparat och dessutom fortsätta med nässprejen.

Detta innebär också att jag kan börja träna så smått utan att behöva oroa mig för att en infektion ska bryta ut ännu häftigare, men jag måste ändå tänka på att ta det lugnt och inte stegra träningen alltför mycket, utan skynda långsamt. Det innebär också att jag nu kommer att skriva lite oftare om eventuella framsteg jag gör i träningen och med symptomen.

fredag, april 04, 2008

6:e läkarbesöket idag...

Även om det bara vilas nu så tänkte jag ändå uppdatera med vad mitt 6:e läkarbesök i ordningen kom fram till.

Nu fick jag äntligen träffa en specialist som verkade kunna sitt område. Det tittades både här och där och det var många kroppsöppningar som skulle undersökas... Vad fann man då under den ockulära undersökningen:
1) Jag hade en liten vaxpropp i högra örat som sögs ut. Det kändes som att ha ett jetplan i örat! Annars såg öronen fina ut.
2) Min högra näsmussla var svullen.
3) Halsen var röd och irriterad och täckt av ett tunt lager vitt slem (dvs inte det tjocka gulaktiga).

Vidare så intervjuades jag om hela min sjukdomsbild och om jag var allergisk. När jag nämnde att jag för några år sedan hade problem att äta stenfrukter (äpple, päron, persika etc) då halsen svullnade upp sa läkaren att mina symptom mycket väl kunde vara en allergisk reaktion på björk som tillhör samma allergifamilj som stenfrukterna.

Mest troligt dock var att det är en kombination av virus och allergi som orsakat min sjukdom. Viruset kom nog först när jag blev förskyld initialt, vilket sänkte immunförsvaret och gjorde att jag fick en allergisk reaktion som sen har suttit i. Jag misstänker också att viruset inte har försvunnit helt och hållet.

Jag tog även en massa prover för att "gå till botten med detta" som läkaren sa. Svalgodling, näsodling och ett gäng blodprover togs. Provsvaren ska komma om ca en vecka. Sen fick jag remiss till bihåleröntgen för att få en bild av vilket skit som kan tänkas finnas där.

Jag fick recept på allergimedicin och ska även ta näsdropparna igen för att få bukt på inflammationen och symptomen. Hjälper det så är det ett tecken på att det finns en allergi vilket jag måste se som positivt.

I och med att mina blodvärden var bra vid det senaste läkarbesöket, tyckte inte läkaren att det skulle vara farligt för mig att träna försiktigt, så imorgon får det bli en lugn runda för att i alla fall röra på benen.